Leif Mannerström pratar om hållbar prestation, stresshantering och kärlek till sitt yrke
2015-02-17Få miljöer är så stressiga som ett restaurangkök. Och i få miljöer är kraven på prestation på toppnivå så höga som i ett stjärnkök. I ett samtal med Tilde de Paula berättar stjärnkrögaren Leif Mannerström om vardagen i ett mästarkök. Hur orkar man prestera på topp varje dag? Hur klarar man stressen? Hur hanterar man ett misslyckande? Hur får man teamet att hålla entusiasmen uppe - varje dag? Och vad kan vi som arbetar i kontorsmiljö lära oss av den extrema miljön i ett stjärnkök?
Leif Mannerström berättar om hur han jobbar. Catering för 6000 personer eller egen restaurang. Han är alltid väl förberedd, tänker igenom varenda detalj. Leif känner inte att han får bli stressad i yrkeslivet. Och det får aldrig gå åt skogen. Däremot, i familjelivet, särskilt när det handlar om barn, blir han stressad rätt ofta.