Ta ditt IT-säkerhetsansvar på bästa sätt
Som IT-säkerhetschef ansvarar du för det operativa IT-säkerhetsarbetet i din verksamhet. Du gör sannolikt risk- och sårbarhetsanalyser och har det yttersta ansvaret för utformande av säkerhetslösningar och IT-säkerhetssystem utifrån verksamhetens behov. Som bekant är det sällan tekniken som är problemet, utan det absolut mest viktiga är styrningen.
Samtidigt står det klart att det i princip inte är en fråga om om, utan om när verksamheten utsätts för någon form av cyberattack. Det ska ställas emot alla rapporter som visar att IT-säkerhetskompetensen generellt inte är tillräcklig hög.
Här finns därför en unik chans för dig som tidigare har arbetat inom IT, IT-säkerhet eller inom informationssäkerhet och som ska ta över IT-säkerhetsansvaret fullt ut – eller för dig som är ny i din roll som IT-säkerhetschef/CIO.
Styrning – så leder och utvecklar du IT-säkerhetsarbetet
IT-säkerhetschef – diplomutbildning är en totalt nio dagar lång utbildning (tre dagar i månaden i tre månader) och syftar till att ge en större trygghet i yrkesrollen. Du får kunskap inom områden som cybersäkerhet, säkerhetsarkitektur och säkerhetsområdet i stort, hotlandskapet, förändringsledning och hur ni implementerar säkra lösningar som inte gör processerna svårarbetade. Du får även en generell förståelse om juridik och ramverk samt lär dig hur du leder verksamheten genom cyberangrepp.
Utbildningen ger en ökad förståelse för förväntningarna på en IT-säkerhetschef och hur denne mäter och rapporterar om verksamhetens säkerhetsförmåga. Den kommer också att ge kunskap om hur man på ett effektivt sätt hanterar säkerhetsincidenter och det efterföljande arbetet. Framför allt får du konkreta verktyg att jobba utifrån.
Efter genomförd utbildning kommer du att ha goda kunskaper om hur du visar för ledning, styrelse eller andra intressenter hur du systematiskt stärker verksamhetens säkerhet genom beprövade och välkända standarder och således skyddar organisationens information.
Under hela utbildningen kommer vi tillsammans att förankra det teoretiska lärandet till verkligheten, med exempel från kända cyberangrepp, som SolarWinds och NotPetya men även mindre kända svenska attacker.
Utbildningen är utformad på ett sätt som innebär flera interaktiva inslag under varje utbildningsdag, med allt från filmer till pop-quiz.