35 personer antagna till Säkerhets- och trygghetskoordinator
2020-06-12Över 130 personer sökte Säkerhets- och trygghetskoordinator som startar den 17 augusti i Stockholm. I dag får 35 av dem det glada beskedet att de blivit antagna till den eftertraktade utbildningen.
– Vi har haft fler sökande än någonsin till de 35 platser vi kan erbjuda, konstaterar Företagsuniversitetets YH-chef Daniela Lannsjö.
– Dessutom har kompetens- och erfarenhetsnivån hos de sökande varit otroligt hög den här gången, högre än tidigare, så vi förstår att många blir besvikna i dag när de får besked om att de tyvärr inte har kommit in.
Säkerhets- och trygghetskoordinator är en tre terminer lång Yh-utbildning som ger 300 Yh-poäng och som förbereder de studerande för en karriär som exempelvis säkerhets- och trygghetskoordinator, säkerhetssamordnare, säkerhetskonsult, säkerhetschef, beredskapssamordnare, projektledare inom säkerhet och trygghet eller säkerhetsledare vid evenemang.
– Vi är förstås väldigt glada och stolta över att våra Yh-utbildningar är så eftertraktade, säger Daniela Lannsjö.
– Vi vet att många söker hit sedan de har fått rekommendationer av personer som har gått eller går någon av våra tidigare utbildningar och som nu är yrkesverksamma inom säkerhet i offentlig sektor eller i näringslivet.
– Det är förstås ett kvitto på att utbildningarna håller hög nivå och faktiskt leder till bra arbeten.
Fler kurser finns att söka
Företagsuniversitetet kan även erbjuda tre Yh-kortkurser, med start i september och oktober. Det är Cybersäkerhet på 15 Yh-poäng, Ledning och samordning av informations- och cybersäkerhet på 32 Yh-poäng och Säkerhetstekniker på 36 Yh-poäng.
Utbildningarna vänder sig till personer som behöver förnya sin kompetens för att behålla sitt arbete, utvecklas i karriären eller gå vidare till nya arbetsuppgifter. Det går att kombinera utbildningen med sitt ordinarie arbete.
Företagsuniversitetet är en av landets ledande anordnare av vidare- och Yh-utbildning och har nischat sig inom säkerhet sedan 1992. Företaget grundades 1982 och ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms Universitet.
För ytterligare information kontakta Daniela Lannsjö