Aktuella och praktiska kunskaper inom effektiv riskhantering
I en ständigt föränderlig och snabbrörlig värld har Risk Management kommit att få en allt större betydelse. Riskhantering är ett lagkrav för många verksamheter – särskilt för finansiella institutioner – men Risk Managementprocessen behöver skapa mervärde snarare än att uppfylla regelverk och lagkrav.
Riskhantering handlar om att systematiskt identifiera, inventera, analysera, kvantifiera, hantera och förebygga olika typer av risker i verksamheten. Sammanfattningsvis kan man uttrycka processen som att ”dammsuga verksamheten på interna och externa risker som kan påverka en organisations förmåga att nå uppsatta mål, skapa bättre underlag för viktiga beslut och kunna lämna en aggregerad riskrapport till ledning och styrelse om de risker som organisationen står inför”.
Processen måste vara effektiv och verksamhetsnära för att man i vardagen ska kunna ta affärsmässiga beslut – i alla beslut.
Utbildningen ”Risk Manager – diplomutbildning” bygger på forskning, som bryts ned till praktisk erfarenhet och konkret insikt om hur arbetet ska göras operativt. Efter utbildningen ska du som är riskansvarig ha fått handfasta verktyg som går att applicera i ditt arbete på en gång och som leder till en modern och professionell riskhantering.
Den har utökats till fyra dagar och ger fördjupade och aktuella kunskaper i exempelvis hur RM-standarden ISO 31000:2018 påverkar verksamheten och ska användas men också hur man gör risk assessments på bästa och mest effektiva sätt.
Före, under och efter utbildningen har du som kursdeltagare tillgång till ett digitalt distansstöd, där du får tillgång till kursmaterialet och kan ha kontakt med andra kursdeltagare och med kursledarna.
Diplom som kvitto på kunskaperna
Att vara diplomerad risk manager hos Företagsuniversitetet ger dig större trygghet och ökade möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Diplomeringen innebär att du och din arbetsgivare kan vara säkra på att du behärskar och har uppdaterad samt kvalificerad och relevant kompetens inom följande huvudområden:
- Risk managementstandarden ISO 31000:2018
- Riskidentifiering, riskkontroll och riskrapportering i verksamheten
- Kopplingen till andra strategiska processer
- Finansinspektionens krav på riskhantering
- Krav på riskhantering enligt gällande lagstiftning
- Svensk kod för bolagsstyrning