Diplomera dig som redovisningsekonom på 10 dagar
För att kunna arbeta självständigt med ett aktiebolags redovisning och med att upprätta bokslut och årsredovisning, måste du ha goda kunskaper och ständigt vara uppdaterad.
Den tio dagar långa utbildningen "Diplomerad redovisningsekonom" ger dig omfattande kunskaper om redovisningens mer kvalificerade delar, i form av teoretiska genomgångar, praktiska övningar och inlämningsuppgifter. Du får bland annat lära dig att upprätta ett komplett bokslut i ett aktiebolag med utgångspunkt från gällande lagstiftning, allmänna råd och rekommendationer i redovisningsfrågor.
Du får också lära dig att upprätta en årsredovisning i ett aktiebolag samt att genom, bland annat, nyckeltal analysera ett företag. Ett praktikfall som inkluderar både bokslut och deklaration ingår. Du får bara en snabb genomgång av det praktiska bokslutsarbetet, så för att kunna tillgodogöra dig utbildningen bör du ha arbetat med löpande redovisning och avstämning tidigare men också vara familjär med de begrepp och de moment som ingår i bokslutsarbete.
Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen, om två dagar, under fem månader. Detta innebär att du kan arbeta som vanligt, parallellt med utbildningen. Det gör också att du kan tillämpa dina nya kunskaper i verkligheten – på en gång!
Före, under och efter utbildningen har du som kursdeltagare tillgång till ett digitalt distansstöd, där du får tillgång till kursmaterialet och kan ha kontakt med andra kursdeltagare och med kursledarna.
Ett diplom som kvitto på kunskaperna
Att vara diplomerad redovisningsekonom hos Företagsuniversitetet ger dig större trygghet och ökade möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Diplomeringen innebär att du och din arbetsgivare kan vara säkra på att du behärskar och har uppdaterad samt kvalificerad och relevant kompetens inom följande huvudområden:
- Bokföringslagen, årsredovisningslagen och allmänna råd
- Balans- och resultaträkningens olika delar
- Bokslutsarbetets olika steg
- Årsredovisningen och dess olika delar
- Skattesystemet och beskattningsförfarandet
- Nyckeltalsberäkning och analys
- Kassaflödesanalys
- Koncernredovisning